Sider

torsdag 7. august 2014

Hjemmelaget ripsgele?

Long time no se!

Det har vært noen hektiske, men relativt begivenhetsløse månder med lite å skrive om, men vi lever. En liten oppdatering på det kjedelige hverdagslivet passer jo alltid. jeg har fått meg jobb, noe jeg priser meg lykkelig for en dag og forbanner den neste. Vi er i innspurten av innkjøpene til veslejentas barnehagestart... det føles mest som vi fremdeles er i startgropa. Vi har kjøpt leilighet, det blir spennende å flytte noen hundre meter. VI OVERLEVDE SOMMEREN.

Nå har i midlertid min kreativitet fått løpe fritt, og det betyr selvsagt kaos i god gammel Lill stil! I dag har jeg nemlig laget ripsgele! Denne lille historien har jo en forhistorien med et meget vellykket resultat av ripsgele fra i fjor som nå selvsagt er spist opp og som måtte fylles på. Suksessen måtte gjentas, men forskjellen på da og nå var at geleen skulle tilberedes hjemme og ikke på hytta hvor det er skikkelig utstyr tilgjengelig.
Det jeg ikke hadde var en slik en:

Noe som i og for seg ikke er verdens undergang... hadde jeg bare latt fornuften seire over kreativiteten. Jeg mekket sammen dette av en kjele, myggnetting og trollstrikker.
Kjempefornøyd med resultatet gikk jeg i gang med å koke og deretter sile bærene alt gikk etter planen inntil jeg skulle løfte opp myggnettingen for å kaste de silte bærene.

* PLASK *


Spruten av varm ripssaft sto ut av kjelen og slo over vegger, kjøkkenbenk og meg. strikken hadde gitt etter i det jeg skulle løsne den. Heldivis kan klærne mine, gulvet og kjøkkenbenken vaskes, mindre heldig er det at ripssaft på murvegg lager permanenter blålilla flekker.

Sølete kjøkken med blåflekkete vegger stoppet ikke meg. Uten å lese oppskriften helte jeg deretter to kilo sukker rett i saften og begynte å koke til geleen og forberede syltetøyglassene hvor jeg for anledningen hadde kjøpt inn tre små norgesglass krukker. Burde da holde det.. trodde jeg. For hvor mye gele får man av 4,5 kg bær og 3,5 liter saft? Jeg endte tilslutt opp med å fylle åtte glass med gele. Hvorvidt denne kommer til å stivne er nesten et kapittel for seg for jeg tok aldri noen geletest før jeg fylte glassene.

God kveld til alle

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar